Categoria: General
Escrit per: Moderador
Ahir, Ferran Latorre, va sortir del Camp Base cap al Camp 2 i a les vuit del vespre es posava en marxa cap al cim del Cho Oyu, que ha coronat aquesta matinada, convertint-se en el seu novè vuit mil i el segon d'aquest any després del Lhotse. De moment es troba bé i ja ha arribat al Camp 3 amb la intenció es arribar avui al Camp Base per descansar.

Seguirem informant sobre el descens de Ferran durant el dia d'avui, de moment tenim previst que arribi cap a les 5 de la tarda al Camp Base.
.
Categoria: General
Escrit per: Moderador
Aquest dimecres 25 de setembre, Ferran Latorre ha sortit del camp base i ja ha arribat al camp 2 amb l'intenció de posar-se en marxa cap al cim del Cho Oyu. Ara mateix està descansant i si tot va bé sortirà cap a les 20:00h (hora catalana). Com es tracta d'una ascensió sense oxigen complementari trigarà mínim 10 hores en arribar-hi. De moment es troba bé i el cos li està responent molt bé al procés d'aclimatació que ha fet els darrers dies.

.
Categoria: General
Escrit per: Moderador
Després de l’allau, ha estat dos dies nevant a la “manera monzònica”, és a dir, amb una temperatura suau i ambient humit, sense gaire intensitat, però amb una certa continuïtat. Però aquesta matinada el dia s’ha llevat gèlid i clar, com ho acostuma a fer després de dies de tempesta. En matinades com aquestes, la nova neu i el cel d’un blau metàl•lic ofereixen una definició precisa de tots els relleus. La nitidesa és total.

Així que de seguida la força esperançadora del sol ens ha despertat de la mandra acumulada durant aquest dos dies que la memòria situa d’una manera intemporal i poc precisa.


Ferran Latorre Cho Oyu 20 09 .

» Text complet

Categoria: General
Escrit per: Moderador
Una nova expedició del Ferran Latorre a l'Himàlaia. Està al Cho Oyu, provant d'aconseguir el seu novè vuit mil. Tots els detalls en aquest video:

.
Categoria: General
Escrit per: Moderador
Després de l’èxit aconseguit el passat mes de maig al Lhotse, aquesta setmana Ferran Latorre es dirigeix cap al Nepal amb l’objectiu d’aconseguir el cim del Cho Oyu, la sisena muntanya més alta del món.

Serà la segona vegada que Ferran intenta coronar aquest vuit mil, ja que al 2011 es va quedar a pocs metres del cim degut a una inesperada i forta tempesta de vent.

Aquesta ascebnsió s'emmarca dins el projecte 14x8000, en què Latorre preten coronar els 14 cims de més de 8.000 metres. En cas d'èxit, el Cho Oyu seria el que fa nou.
.

31/05/2013: Tornem a casa!

Categoria: General
Escrit per: Moderador
Avui fa 53 dies que Ferran Latorre es dirigia a l'Himàlaia amb l'objectiu de coronar el cim de la quarta muntanya més alta del planeta, el Lhotse, i sumar d'aquesta manera un nou cim al seu projecte CAT14x8000. Demà dissabte torna a casa amb el repte superat i mil històries per explicar-nos sobre la seva aventura... Anem a rebre'l com es mereix!

Aprofitem per comentar-vos que el 6 de juny s'inaugurà una exposició de fotos del Ferran a la central de Gaes a Barcelona, a l'edifici Joan Gassó, C/Pere IV, 160, Barcelona.

.

24/05/2013: Ja hem fet el cim!

Categoria: General
Escrit per: Moderador
El dimecres, pels volts de les set del matí hora catalana, en Ferran Latorre va fer el cim del Lhotse, el seu vuitè 8.000.

Aquí us deixem el vídeo amb les seves primeres impressions, en directe a Els Matins.

.
Categoria: General
Escrit per: Moderador
Ferran Latorre ja és al Camp 4, des d'on està previst que aquest vespre comenci l'atac al cim de la quarta muntanya més alta del planeta, el Lhotse, de 8.516 metres.

Aquest és el seu últim vídeo:

CAT14x8000 - Lhotse - Episodi IV - Aclimatació from cat14*8000 on Vimeo.


.
Categoria: General
Escrit per: Moderador
Després d'uns dies de descans al Camp Base i amb la previsió de que fins el 21 de maig no hi haurà cap finestra de bon temps, el Ferran i l'Enric han aprofitat per tornar a fer una punta fins al Camp 3, on hi han passat una dura nit.

A hores d'ara es troben al Camp Base on descansen consternats per la mort de Alexei Bolotov, alpinista guanyador de dos Piolets d'Or, que ahir va patir un tràgic accident a 5.600m intentant obrir una nova via per la vessant sud-oest de l'Everest encara no aconseguida per ningú. .
Categoria: General
Escrit per: Moderador
El Ferran i el Enric han aprofitat aquests dies per seguir millorant l'aclimatació i han fet una ràpida pujada per dormir damunt dels 7mil, ja que segurament fins el dia 20 no hi haurà cap finestra de bon temps per poder fer cim. Sembla que avui serà la nit més dura de l'expedició degut al mal temps que hi ha al C3.


.